AKCIJA! ĮSIGYKITE 12-os butelių dėžutę ir mokėkite 250 eurų vietoje 300 (sutaupote 50 eurų!)
2024 metų derliaus ūkio „Frantoio Montecchia“ (Italija, Abruco regionas) ypač tyras alyvuogių aliejus „Zero“ - jau Lietuvoje!
„Zero“ – itališkai yra nulis, starto linija, pirmasis naujojo derliaus „olio nuovo“ tipo aliejus. Jis išspaustas prieš dvi savaites visiškai iš trijų Abruco regiono veislių alyvuogių - Leccino, Moraiolo, Frantoio.
Rūgštingumas: 0,27 % (max leistinas < 0,8 %), peroksidai 7 (max leistinas < 20), polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.
Butelis: "Willy" dizaino, tamsaus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva.
Kamštis: specialus, sandarus, "stop falsifikatams" tipo.
Spalva: tamsiai žalia-perlamutrinė, su aukso atspalviais.
Filtravimas: dalinis, išvalant tik stambiausias nuosėdas.
Aromatas: intensyvus, žolės, šviežių alyvuogių, obuolių, artišokų, žaliųjų prieskonių.
Skonis: vidutinio intensyvumo, malonaus kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas. Ilgas poskonis.
Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pastos ir ryžių patiekalai, grilintos daržovės.
Derliaus nuėmimas ir būdas: mechaninis – automatizuotas, spalio vidurys.
Derlius: ribotas, bet itin kokybiškas.
Maistinė vertė: 100 ml energetinė vertė: 824kcal / 3446 KJ, riebalai 91,6 g iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių: 13 g, angliavandeniai 0 g iš kurių cukrų 0 g, baltymai 0 g, druska 0 g.
Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.
Galiojimo laikas: geriausias iki 2026/04/14
„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.
Italijoje pagamintas produktas.